About Us

James Cook University

詹姆斯庫克大學

Click to collect

School Introduction

詹姆斯庫克大學(James Cook University,JCU)位於澳洲北昆士蘭著名海濱城市湯斯維爾市,地處舉世聞名的世界遺產大堡礁中心地帶,面積386公頃,覆蓋整個澳洲東北部的公立大學,也是澳洲國內最頂尖的研究性大學之一。校名取自18世紀英國著名的航海探險家詹姆斯·庫克。
school year: 1961year
Number of students: 21,927 people
School Type: 公立
University Ranking:
2021 QS世界排名 462
View morerank
1. 2021-JCU-International-Study-Guide.pdf

Professional Courses

Please select course type
Serial Number
Course Type
Course Name
Tuition
School start time
课程资料正在更新中...敬请谅解。
Serial Number
Course Name

No Data

學校概況

詹姆斯庫克大學(James Cook University,JCU)位於澳洲北昆士蘭著名海濱城市湯斯維爾市,地處舉世聞名的世界遺產大堡礁中心地帶,面積386公頃,覆蓋整個澳洲東北部的公立大學,也是澳洲國內最頂尖的研究性大學之一。校名取自18世紀英國著名的航海探險家詹姆斯·庫克。

地理位置

澳洲詹姆斯庫克大學的主校區位於昆士蘭北部的凱恩斯和湯斯維爾。學生可以觀賞到兩大自然類世界遺產——大堡礁和熱帶雨林。昆士蘭北部是澳洲著名的旅遊景區,擁有許多獨具特色的休閑活動。同時,澳洲詹姆斯庫克大學在布里斯班和新加坡也有現代化的城市校區。

學校特色

  • 校是澳洲的第一座熱帶大學,它除了提供學科上的研究、研究訓練以及教學課程外,還在與熱帶地區有關的一些學術領域內有很強的實力
  • 傑出課程:熱帶獸醫學,海洋生物學,應用科學
  • 移民加分:由於詹姆斯庫克大學位於澳洲聯邦政府重點移民地區,在詹姆斯庫克大學完成兩年以上學習並獲取學士以上學科者,在技術移民打分上可望獲取額外5分,從而使詹姆斯庫克大學畢業生在獲取綠卡方面具有極大的優勢

學費及入學要求

學費: 約AUD 31,000以上/年 (學士課程)

住宿費: 約AUD 200 - 400/每星期

入學要求: HKDSE最佳五科成績13分或以上 (視乎科目要求)

IELTS: 6.0(視乎科目要求)

熱門學科

Medicine 醫學
Bioscience 生物科學
Earth and Marine Science 地球和海洋科學
Environmental Science 環境科學

Special Statement

Enrollment information is time-effective. The content provided on the MSO website is for reference only. If there are errors, omissions or changes, please refer to the information provided by the institution as the standard. MSO will not notify you separately, please be aware.

About Us Questions "Privacy Policy and Disclaimer"
cover

Select MSO, Offer is one step faster!

Plan early and enroll early and start the journey of self-service school selection immediately!

Smart selection now